25 Kasım 2013 Pazartesi

Evde Mum Nasıl Yapılır?

Hem dekorasyon olarak hem de ihtiyaçtan evimizde bulundurduğumuz mumları artık sizde yapabilirsiniz.

Düşük maliyetlerle kolaylıkla hazırlayacağınız bumumları ister evinizde kullanır isterseniz de sevdiklerinize hediye verebilirsiniz.

Malzemeler
  • Stearin
  • Parafin
  • Renklendirici (pastel boya veya mum boyası)
  • Saf pamuklu ip ya da mum fitili
  • Çiçek esansı

Yapılışı: Katı halde bulunan parafini bir kabın içinde kısık ateşte eritin. Bu işlemi yaparken kullandığınız kabın eski olmasına dikkat edin. İçine stearini ekleyin. Sıvı hale gelene kadar karıştırın, içine renklendirici olarak mum boyasını ilave edin. Renklendirici ile birlikte çiçek esansını da eklemeyi unutmayın. Çünkü çiçek esansı mumu yaktığınızda harika bir koku yaymasına neden olacaktır.  

Bu hazırladığınız mumu cam veya seramik şişeye, hatta farklı bir tarz yaratmak isterseniz ceviz’in, portakal’ın içini boşaltarak kabuklarına da dökebilirsiniz. Ya da değişik kaplarla da farklı mum şekilleri hazırlayabilirsiniz. Mum için hazır olan sıvıyı eklemeden önce saf pamuklu ipi ya da mum fitilini dökeceğiniz kabın içine yerleştirin. Hemen elde ettiğimiz sıvıyı kabın içine dökün. Biraz oda sıcaklığında beklettikten sonra donması için buzdolabına koyun. Donma işlemi tamamlandıktan sonra  işte mumunuz hazır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder